Головна Новини Світ ЄС У Грузії йдуть протести з приводу будівництва турками ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії йдуть протести з приводу будівництва турками ГЕС

Намахвані ГЕС передбачає будівництво двох гідроелектростанцій: Нижньої і Верхньої Намахвані

30 березня 2021, 02:41
Поділіться публікацією:

У Грузії на березі річки Ріоні йдуть протести проти будівництва Намахвані ГЕС. Місцеве населення впевнене, що будівництво завдасть непоправимої шкоди природі. Такої ж думки дотримуються екологи — за їхніми словами будівництво може зашкодити виробництву унікального місцевого вина Твіши і екосистемі регіону, інформує агентство "Новини-Грузія".

У Грузії йдуть протести з приводу будівництва турками  ГЕС

Будівництво греблі Намахвані ГЕС

Намахвані ГЕС передбачає будівництво двох гідроелектростанціій: Ніжної і Верхніх Намахвані. За часи будівництва в Цагерський і Цхалтубскому муніципалітетах Ріонську ущелини будуть побудовані греблі і водосховища. Будівельником виступила турецька компанія Enka Renewables. У проект планується інвестувати 800 млн доларів. Передбачається, що станція забезпечить енергетичну безпеку Грузії.

Нагадаємо, 25 березня, "білорусів, чиї серця вимагають змін", закликають вийти на протести. Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко вважає, що є три моменти, які потрібні, щоб ця акція була не разовою, а продовженням процесу, який розпочався з оголошенням Лукашенко себе переможцем на виборах в серпні 2020 року.

"Щоб процес був успішним, масовим, ефективним, повинна дотримуватися незмінність вимог, які були в опозиції спочатку: відставка Лукашенко, звільнення політв'язнів, нові вибори за участю всіх кандидатів. Якщо ти змінюєш вимоги, то йдеш на поводу у влади. А це неприйнятно з точки зору протестного електорату", — пояснює Павло Жовніренко.

Ну і при цьому, зазначає голова правління Центру стратегічних досліджень, треба розуміти, що диктатора потрібно не просто змінити на "аби кого", а на того, хто відповідає критеріям "захисника Волі", свободи Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Новости-Грузия
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини