У Кабміні відповіли, чим обернеться угорське вето на вступ України до ЄС

Ольга Стефанишина заявила, що угорське вето на вступ України буде безвідповідальність всього ЄС

Блокування Угорщиною руху України до ЄС на саміті у грудні буде результатом безвідповідальності інших країн-членів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час виступу на Німецькій раді з міжнародних відносин зробила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, пише The Guardian.

"Йдеться про те, щоб говорити один з одним, переконувати один одного та допомагати тим, хто все ще сумнівається чи намагається накласти вето на майбутнє Європи, говорити з ними та брати на себе відповідальність за це вето", - зазначила Стефанішина.

Віце-прем'єр зазначила, якщо говорити про вето однієї країни 15 грудня, це не буде вето однієї країни. Це буде безвідповідальність інших – тих, хто не будує цього консенсусу, хто не працює над тим, щоб зосередитися на ширшій картині майбутнього Європи.

"Думаю, ми всі розуміємо, що я маю на увазі, і саме так ми це читаємо, саме так ми до цього ставимося", - додала Ольга Стефанішина.

Зазначимо, президент Європейської ради Шарль Мішель прибуде у понеділок із офіційним візитом до Будапешту для двосторонніх переговорів із прем'єр-міністром Віктором Орбаном на тлі нещодавніх ультимативних загроз угорському прем'єру заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України. Таку заяву у соцмережі Х зробила прес-секретар Мішеля Катерина Касіндже.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Кабміні відповіли, чи підуть на ультиматум Угорщини заради членства в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на виборах у Нідерландах лідирує ультраправа партія: чому ситуація для України може погіршитись.