Головна Новини Світ ЄС У Кремлі вже пояснили, чому замах на Фіцо став успішним
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі вже пояснили, чому замах на Фіцо став успішним

Шеф протоколу Кремля Володимир Шевченко припустив, чому охорона не змогла захистити прем'єра Фіцо. На його думку, можливо, словацький прем'єр не дослухався до її порад. Також він заявив про прокол у роботі охоронців

15 травня 2024, 18:48 comments1621
Поділіться публікацією:

За словами начальника служби протоколу президента СРСР Михайла Горбачова та першого президента Росії Бориса Єльцина Володимира Шевченка, можливо, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо не прислухався до своєї охорони, як результат, на нього скоєно замах.

У Кремлі вже пояснили, чому замах на Фіцо став успішним

Замах на Фіцо

"Щодо роботи охорони, то політики часто ставляться до її порад без належної уваги",
— заявив Володимир Шевченко.

Втім, за його словами, буває і так, що охорона поводиться фамільярно щодо політиків і своєю поведінкою підриває їхній авторитет. Але, якщо служба охорони все ж таки не "дотисне" своїх підзахисних, то вийде така трагедія, як із Фіцо.

При цьому Шевченко вважає, що замах на словацького прем'єра є однозначним проколом охорони. За його словами, охоронці не застосували своїх повноважень.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 15 травня на прем'єра Словаччини було скоєно замах, коли він після засідання уряду вийшов до своїх виборців. Тоді пролунало кілька пострілів, прем'єр отримав поранення та впав. Його доправили до лікарні. За інформацією словацьких ЗМІ, стан Фіцо оцінюють як важкий. При цьому відомо, що стрілець затриманий. Словацькі журналісти пишуть, що у прем'єра стріляв відомий письменник Юрай Чинтула. Крім того, він є активістом ліберальної партії "Прогресивна Словаччина", найбільш проукраїнською партією в країні .

Відреагував на замах на Роберта Фіцо президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що Україна рішуче засуджує акт насильства проти глави уряду сусідньої держави-партнера. Він висловив сподівання, що Фіцо скоро одужає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 травня 2024, 17:58

Коли почуємо гопників-ухилянтів Квартулу-95? "Горілі хата" = "Кулі летіли".


Новини