Головна Новини Світ ЄС У Литві конфіскують перше авто на російських номерах. Його доля розлютить РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві конфіскують перше авто на російських номерах. Його доля розлютить РФ

У Литві пізно ввечері 11 березня затримали автівку на російських номерах, передає LRT. Очевидно, автомобіль буде конфісковано. Його, ймовірно, передадуть на потреби ЗСУ

12 березня 2024, 18:46
Поділіться публікацією:

Відомо, що Кримінальною службою митниці на прикордонному переході "Мядінінкай" була затримана Audi Q7 вартістю 41,7 тис. євро на російських номерах.

У Литві конфіскують перше авто на російських номерах. Його доля розлютить РФ

Литва конфіскує автівку на російських номерах

За кермом автівки знаходився громадянин Молдови. Він прямував із Литви до Білорусі. Втім виявилось, що власницею автомобіля є росіянка, якої в машині не було. При цьому водій у розмові з митниками стверджував про те, що не знав про правило, згідно якого треба перереєструвати всі автівки на російських номерах. Відомо, що на громадянина Молдови був складений протокол про вчинення ним адміністративного порушення.

Як заявили представники митниці Литви, найймовірніше Audi Q7 буде конфіскована та передана на потреби Збройних сил України.

Відомо, що автомобілі на російських номерах у Литві мали бути перереєстровані до 11 вересня 2023 року, або ж мали покинути територію країни. Порушникам загрожує штраф та конфіскація авто.

Окрім того, Литва не пропускає на свою територію автівки на російських номерах. Як виняток, дозвіл мають російські автівки що прямують транзитом до Калінінградської області або з неї. При цьому є обов’язкові умови – за кермом транспортного засобу має знаходиться його власник, а сам транзит територією Литви не повинен перевищувати 24 години.

Також відомо, що в’їзд на свої території автомобілів на російських номерах заборонили також Литва, Латвія, Естонія та Польща з Фінляндією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що всі країни, які межують з РФ, окрім Норвегії, заборонили в’їзд на свої території автівок на російських номерах. Відзначалося, що такий крок посилить тиск на владу країни-агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини