Головна Новини Світ ЄС У Литві натякнули, що Угорщині настав час на вихід з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві натякнули, що Угорщині настав час на вихід з ЄС

Через відмову схвалити 50 мільярдів євро макрофінансовій допомозі Україні Угорщина може опинитися в жорсткій ізоляції всередині ЄС

16 грудня 2023, 09:32 comments1917
Поділіться публікацією:

Угорщині з огляду на її позицію щодо результатів засідання Європейської ради цього тижня варто вийти зі складу ЄС. Як передає портал "Коментарі", таку думку в Facebook висловив Постійний представник Литви при Європейському Союзі Арнольдас Пранцкевичюс.

У Литві натякнули, що Угорщині настав час на вихід з ЄС

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Не називаючи прямо Угорщину, литовський дипломат вказав на "одного" з лідерів, який не погодився зі схваленням 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги Україні та "хвастається у Twitter своїми досягненнями".

"Дуже хочу побажати цій державі-члену ніколи не випробувати війни, яку зараз переживає народ України, щоб її міста не бомбили, а громадяни не гинули, щоб її території ніколи не були окуповані державою-агресором. Бажаю їй ніколи не просити солідарності в інших та ніколи не надаватися в ситуації, коли союзники накладають вето на життєво важливу допомогу за часів найбільшої потреби", – додав Пранцкевичюс.

На його думку, якщо ця держава-член не готова розділити солідарність та взаємну довіру Європейського Союзу, "є лише одне правильне рішення: вийти з нього".

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час першого дня саміту лідерів країн ЄС, незважаючи на опір угорського прем'єра Віктора Орбана, було ухвалено історичне рішення щодо початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу України (та Молдови). Втім, Орбан все ж таки підклав свиню, заблокувавши бюджетний "мегапакет", до якого, серед іншого, було вшито 50 млрд євро на підтримку нашої країни. Експерти оцінили спеціально для видання "Коментарі" результати першого дня саміту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини