Головна Новини Світ ЄС У Литві здивовані рішенням Польщі не збивати російські ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві здивовані рішенням Польщі не збивати російські ракети

Глава МЗС Литви заявив, що російські ракети над країнами НАТО потрібно збивати і Польща не може бути винятком

25 березня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Не можна миритись із порушеннями повітряного простору країн НАТО. Тому російські ракети треба збивати. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє "Fox News".

У Литві здивовані рішенням Польщі не збивати російські ракети

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото: з відкритих джерел

"Один раз може бути помилкою. Але, якщо ми дозволимо їй повторитися, це буде розцінено як заохочення. Тому ми повинні змінити наше ставлення і надіслати дуже чіткий сигнал, що якщо таке повториться, то ракети або безпілотники будуть збиті", — заявив глава МЗС. Литви.

Міністр наголосив, що порушення російськими ракетами повітряного простору Польщі "відбувається не вперше".

"Вже було кілька випадків порушення повітряного простору Румунії, і це також не перший випадок порушення повітряного простору Польщі", — нагадав Габріелюс Ландсбергіс.

Зазначимо, спікер польського Сейму Шимон Головня вважає, що поки в Україні триває війна, інциденти з порушенням російськими ракетами повітряного простору Польщі можуть повторюватися і надалі.                                                     

"Такі інциденти траплялися, трапляються і, швидше за все, доки триватиме війна в Україні, вони траплятимуться", – зазначив Шимон Головня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 24 березня Росія запустила Україною близько 30 ракет, більшість з яких відлітали на захід країни. Через можливу небезпеку Польща підняла винищувачі в повітря і зафіксувала ракету, що увійшла до польського повітряного простору. Докладно про інцидент із ракетою розповів голова Міноборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш на спеціальній прес-конференції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини