Головна Новини Світ ЄС У Молдові різко відповіли на російські погрози через співпрацю з НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові різко відповіли на російські погрози через співпрацю з НАТО

У МЗС Молдови відповіли на погрози заступника міністра закордонних справ РФ Михайла Галузіна

25 грудня 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

У Молдові відповіли на погрози заступника міністра закордонних справ РФ Михайла Галузіна про те, що активізація співпраці офіційного Кишинева та НАТО нібито наближає країну до катастрофи. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Facebook спікера МЗС Молдови Даніеля Воде.

У Молдові різко відповіли на російські погрози через співпрацю з НАТО

Молдова різко відповіла на погрози РФ (фото з відкритих джерел)

Речник МЗС Молдови заявив, що його країна – миролюбна та нейтральна держава, але це не означає  байдужість до того, що відбувається у світі.

"Ми зацікавлені у зміцненні нашої стійкості, у тому числі і через НАТО – найсильніший військово-політичний альянс у світі", – заявив дипломат.

Окрім цього він підкреслив, що Молдова знаходиться у складному регіоні, що постраждав від брутальної агресії РФ проти України.

"Нам потрібна вся солідарність наших друзів для подолання численних гібридних викликів, з якими ми стикаємося. Ми – вільна країна і вирішуватимемо, як розвивати нашу країну", – зазначив Воде.

Відомо, що російський чиновник Галузін сказав, що активізація співпраці Кишинева з НАТО у військовій та військово-технічній сферах є фактором, що нібито підриває безпеку самої Молдови.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Молдова запускає дерусифікацію. Президент Молдови Майя Санду підписала закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою, що забороняє трансляцію в Молдові російських новин, інформаційно-аналітичних програм та фільмів військового змісту. А за підсумками першого в історії спільного засідання парламенти Румунії та Молдови в суботу ухвалили спільну декларацію, в якій зокрема засудили військову агресію Росії проти України та схвалили євроінтеграційне прагнення Кишинева.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини