Головна Новини Світ ЄС У Молдові спецслужби зробили нову заяву про загрозу вторгнення Росії у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові спецслужби зробили нову заяву про загрозу вторгнення Росії у 2023 році

Росія може наступного року напасти на Молдову

19 грудня 2022, 18:49
Поділіться публікацією:

РФ планує вторгнутися на територію Молдови у 2023 році, але здійснення цього плану залежить від розвитку війни в Україні. Відповідну заяву зробив керівник Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце, повідомляє TVR Moldova.

У Молдові спецслужби зробили нову заяву про загрозу вторгнення Росії у 2023 році

Росія може наступного року напасти на Молдову (фото з відкритих джерел)

"Питання не в тому, чи здійснить Російська Федерація новий наступ у напрямку молдовської території, а в тому, коли це станеться: чи то на початку року, у січні, лютому, чи то пізніше, у березні, квітні", – заявив очільник розвідки Молдови.

Він повідомив, що РФ збирається "йти далі", щоб створити коридор з невизнаною Придністровською республікою, територія якої є суверенною частиною їх країни.

"Тоді ми можемо сказати, що так, вони мають намір дійти сюди. Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик", – наголосив Мустяце.

Також він додав, що в ЄС найбільший склад боєприпасів, знаходиться у Кобасній (Придністров'я), його охороняють дуже потужно росіяни.  Однією з гіпотез є використання цих боєприпасів у можливому військовому протистоянні.

За різними оцінками, на цьому складі можуть перебувати від 19 тисяч до 21,5 тис. тонн боєприпасів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Молдова почала отримувати газ з сусідньої країниРумунія починає поставки газу в Молдову, щоб уникнути російського шантажу. Румунська компанія Transgaz заявила, що вперше почала транспортувати газ до Молдови через газопровід Ясси-Унгени. Газопровід Ясси-Унгени почали будувати у 2013 році. Таким чином Молдова зможе під'єднатися до газотранспортної системи ЄС, через Румунію. Такі кроки молдовської влади викликані тим, що Кремль скорочує постачання газу в Молдову на 56,5% з 1 грудня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини