Головна Новини Світ Європа Молдова почала отримувати газ з сусідньої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова почала отримувати газ з сусідньої країни

Одна з країн ЄС почала постачати газ до Молдови, щоб створити енергетичну безпеку в країні.

3 грудня 2022, 20:22 comments1158
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Румунія починає поставки газу в Молдову, щоб уникнути російського шантажу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на румунську інформаційну агенцію Agerpres.

Молдова почала отримувати газ з сусідньої країни

Молдова почала отримувати європейський газ. Фото: з відкритих джерел

Румунська компанія Transgaz заявила, що вперше почала транспортувати газ до Молдови через газопровід Ясси-Унгени.

"Сьогодні о 13:00 розпочато транспортування газу за напрямком Румунія — Республіка Молдова. Компресор працює в штатному режимі", — заявили в газотранспортній компанії.

Газопровід Ясси-Унгени почали будувати у 2013 році. Таким чином Молдова зможе під'єднатися до газотранспортної системи ЄС, через Румунію.

Такі кроки молдовської влади викликані тим, що Кремль скорочує постачання газу в Молдову на 56,5% з 1 грудня. Російська влада звинуватила Молдову та Україну. У Кремлі вважають, що газ який надходить з РФ до Молдови частково забирає Україна, по території якої проходить газопровід.

Проросійські сили в Молдові на початку осені проводили великі акції протесту, через значне подорожчання газу. Росія хоче, аби проєвропейський уряд Молдови втратив свої позиції. За організацією протестів стоїть проросійський олігарх, який вкрав з банків Молдови суму, яка рівна 10% ВВП країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сенатори та депутати Румунії визнали Голодомор геноцидом українського народу. За таке рішення проголосувала більшість румунських посадовців. З 248 політиків лише один утримався від прийняття рішення. Також Голодомор визнала нещодавно і Німеччина.

Також "Коментарі" писали про російську ракету, яка впала на території Молдови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини