Головна Новини Світ ЄС У МЗС України відповіли Орбану, який розкритикував санкції проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС України відповіли Орбану, який розкритикував санкції проти Росії

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз "вистрілив собі в легені" через нібито "непродумані" економічні санкції проти РФ

15 липня 2022, 16:37
Поділіться публікацією:

Санкції проти РФ можуть поставити хрест економіці Європейського Союзу. Таку думку висловив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. На це в українському МЗС відповіли, що європейська економіка найбільше страждає від гібридної війни Росії, а не антиросійських санкцій. Як передає портал "Коментарі", офіційну позицію України озвучив представник МЗС України Олег Ніколенко.

У МЗС України відповіли Орбану, який розкритикував санкції проти Росії

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

За повідомленням Reuters, Орбан порівняв санкції проти Росії з "пострілом собі в легені" за "непродумані" економічні санкції проти РФ.

Речник МЗС України зазначив, що називати неефективними європейські санкції проти Росії не можна. До того ж, санкції проти РФ були введені за тисячі вбитих українців, за зруйновані мирні міста України.

Олег Ніколенко нагадав, що в Москві свідомо створили газову кризу в Європі, щоби шантажувати ЄС, щоб вдарити по добробуту європейських громадян.

За словами Ніколенка, глава уряду Угорщини мав би закликати до посилення санкцій проти Росії, а не розпочинати розмови про те, що санкції б'ють по самій Європі. Адже ці розмови точаться у той час, коли російські військові відкривають вогонь по дітях у Харкові, Миколаєві, Вінниці. І коли в Москві бачать таку реакцію Заходу, то це їх тільки заохочує до подальших агресивних дій проти мирного населення.

У МЗС України вважають, що лише після примусу Росії до миру можна вести розмови про те, що Україна, Угорщина та й вся Європа повернуться до нормального мирного життя.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина заявляє про військовий сценарій на випадок НП та захист 150 тисяч мешканців Закарпаття.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини