Головна Новини Світ ЄС У Німеччині назвали терміни, коли Україна може отримати позитивний сигнал щодо вступу до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині назвали терміни, коли Україна може отримати позитивний сигнал щодо вступу до ЄС

Бербок заявила, що вже в грудні Україна стане ще ближчою до ЄС.

2 листопада 2023, 13:55 comments11009
Поділіться публікацією:

Позитивне рішення щодо руху України до Євросоюзу від лідерів ЄС Київ може отримати на саміті у грудні. Все залежить від оцінки Єврокомісії щодо виконання Україною кандидатських критеріїв. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, виступаючи на конференції з розширення ЄС у Берліні.

У Німеччині назвали терміни, коли Україна може отримати позитивний сигнал щодо вступу до ЄС

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Ми хочемо бачити Україну членом нашого Союзу. І я переконана, що Європейська рада цього грудня надасть цей сигнал", – заявила міністр.

Виходячи з інформації, яка є у відкритому доступі, вже в грудні можуть стартувати переговори щодо вступу України до Євросоюзу. 8 листопада Єврокомісія подасть свій звіт про те, як Україна виконала взяті на себе зобов'язання щодо зближення з Євросоюзом.

Німецький дипломат зауважила, що їй добре відомо, які зусилля мають витратити країни, які бажають приєднатися до ЄС та України, на території якої триває війна, подвійно складніше із виконанням вимог, які ставить Брюссель.                                                                                                   

"Тому так важливо сказати... що ми супроводжуватимемо вас на цьому шляху фінансово, структурно, матеріально", — підкреслила Бербок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — європейські політики збираються у турне США: як це пов'язано з підтримкою України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому посилюються розбіжності України з європейськими сусідами – якісь справжні причини. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини