Головна Новини Світ ЄС У Орбана дали пряму відповідь: чи блокуватимуть членство України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Орбана дали пряму відповідь: чи блокуватимуть членство України в ЄС

Угорщина вимагає від України виконання вимог щодо мови освіти для національних меншин

7 листопада 2023, 15:00 comments2098
Поділіться публікацією:

Початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу може так і не відбутися. Справа в тому, що Угорщина вже зараз погрожує заблокувати початок переговорів. При цьому Будапешт ставить низку умов, які має виконати Київ, головна з них стосується мови освіти для національних меншин. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню NOS зробив політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Балаш Орбан.

У Орбана дали пряму відповідь: чи блокуватимуть членство України в ЄС

Балаш Орбан. Фото: MTI

Цікаво, що Орбан стверджує, що Угорщина завжди була прихильником зближення України з Євросоюзом.

"Було ухвалено нові закони, які зробили життя угорців в Україні нестерпним. Ми не можемо з цим погодитись. Позиція Угорщини кришталево зрозуміла: доки існує цей закон, не може бути жодних дискусій з українцями про їхню інтеграцію до Євросоюзу", – зазначив радник прем'єра.

На уточнююче питання, чи блокуватиме Угорщина початок переговорів про приєднання України, він відповів ствердно, що Будапешт не погодиться дати "зелене світло" для старту переговорів, доки те питання, яке непокоїть угорців у підвішеному стані.

Читайте також на порталі "Коментарі" – стало відомо, скільки угорців вважають неприйнятною зустріч Віктора Орбана з Володимиром Путіним.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель відреагував на порівняння прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана членства його країни в ЄС із радянською окупацією. За словами Борреля, ніхто не зобов’язує Угорщину бути членом ЄС. Тим часом угорська влада не тільки всіляко блокує допомогу ЄС для України та розширення санкцій проти РФ, а й, схоже, вирішила поставити перепону на шляху Швеції до НАТО. Про що свідчить така позиція офіційного Будапешта? Чи є управа на проросійську владу Угорщини, яка не приховує своїх симпатій до Путіна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини