Головна Новини Світ ЄС У ПАРЄ налякали прогнозом: що станеться, якщо не зупинити РФ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАРЄ налякали прогнозом: що станеться, якщо не зупинити РФ в Україні

Росію потрібно зупинити, бо спалені будинки будуть не в Україні, а у Європі, заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс

25 червня 2024, 19:33
Поділіться публікацією:

Підтримка України в Європі залишається стійкою, але якщо Росію вчасно не зупинити, вона продовжить руйнувати все цінне для європейців. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

У ПАРЄ налякали прогнозом: що станеться, якщо не зупинити РФ в Україні

Габріелюс Ландсбергіс

За його словами, у Страсбурзі, як і на інших регіональних та міжнародних форумах, дипломати щодня висловлюють підтримку Україні.

"Ми засуджуємо агресивну війну Росії, її напад на Україну — на цивільні об’єкти та інфраструктуру, історичні та культурні об’єкти. Ми сумуємо за загибеллю мирних жителів і закликаємо повернути українських дітей, які були насильно депортовані та незаконно усиновлені в Росії з єдиною метою — стерти їхню національну ідентичність”, — сказав міністр.

За словами Ландсбергіса, підтримка України з боку Литви є непохитною, і країна допомогла багатьом, хто рятувався від війни.

“Однак навіть у Литві, перебуваючи найближче до фронту, ми не можемо уявити щоденну реальність українців протягом останніх двох із половиною років, а для декого — вже 10 років”, — зауважив Ландсбергіс.

Міністр визнав, що литовці ніколи не зможуть повністю усвідомити руйнування, які відбуваються на відстані.

За його словами, поки у Європі, насолоджуються літом, український народ продовжує боротися й вмирати за європейські домівки, європейські сім'ї, за мир і свободу.

"Якщо Росію не зупинити, ці спалені будинки, зруйновані церкви та музеї, квартали та міста можуть бути нашими, а можуть бути й вашими", — сказав міністр.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні ЗМІ дізналися про те, хто очолить Європейську комісію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 червня 2024, 19:00

Було б чудово, щоб саме ці мікронедокраїни отримали в себе спалені будинки. Мало, що відокремилися незаконно, так ще й провокації влаштовують чужими руками. Вони не заспокояться поки їх не повернути в рідну імперську говень.


Новини