Головна Новини Світ ЄС У ПАРЄ прийняли нове рішення щодо Росії: що воно означає
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАРЄ прийняли нове рішення щодо Росії: що воно означає

Таку заяву парламентарі зробили у відповідь на правки до російської Конституції, які дозволяють Путіну були при владі до смерті

12 вересня 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

У комітеті  Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з правових питань та прав людини відреагували на нові правки до Конституції РФ, що дозволять Путіну лишатися при владі до 2036 року. Відтак в організації висловили занепокоєння легітимністю цих поправок у Росії.  

У ПАРЄ прийняли нове рішення щодо Росії: що воно означає

У ПАРЄ визнали Росію диктатурою (фото з відкритих джерел)

У  прес-службі ПАРЄ повідомили, що поправки, які були внесені у російську конституцію ще у липні 2020 року, знімають обмеження на президентський термін та дозволяють Путіну залишатися при владі до 2036 року, тоді йому буде 83 роки.

"Величезна влада президента, що виникла внаслідок надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді в поєднанні з відсутністю будь-яких стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні засоби масової інформації та активне громадянське суспільство, перетворила РФ на фактичну диктатуру", – йдеться у заяві. 

Відтак, комітет прийняв проєкт резолюції та пригадав висновки Венеційської комісії Ради Європи, де йдеться, що "відмова від обмеження терміну повноважень для чинного президента порушує як конституцію РФ, так і міжнародні правові принципи". Цей документ підтримали всі одноголосно.

Окрім цього, парламентарі також відзначили, що агресія РФ проти України, її наслідки показують, що диктатури "становлять загрозу міжнародному миру та безпеці, територіальній цілісності та політичній незалежності їхніх сусідів".  

Також у комітеті підтвердили свою підтримку  майбутнього спеціального міжнародного кримінального трибуналу для притягнення керівництва РФ, та Путіна, до відповідальності за їхні дії. Мова йде про анексію Криму, війни на Донбасі та збиття літака рейсу MH17.

Вже наступного тижня мають розпочатися дебати на цю тему.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін запроваджує нове свято у Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини