Головна Новини Світ Росія Путін запроваджує нове свято у Росії: воно пов’язане з війною в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін запроваджує нове свято у Росії: воно пов’язане з війною в Україні

В російській Держдумі з'явився проєкт Путіна щодо нового свята.

12 вересня 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії подав до Держдуми РФ пропозицію про створення нового свята "Дня Соборності", яке стосуватиметься незаконного приєднання Росією тимчасово окупованих територій України у 2022 році.

Путін запроваджує нове свято у Росії: воно пов’язане з війною в Україні

Путін та керівники окупованих Росією адміністрацій. Фото з відкритих джерел

Указ в Путіна в базі даних російської думи отримав назву "День возз'єднання нових регіонів із РФ", який планують відзначати у Росії кожного року 30 вересня.

Саме 30 вересня 2022 року Путін оголосив про анексію чотирьох українських областей: самопроголошених так званих Донецької та Луганської народних республік (ДНР і ЛНР) на сході України, які перебувають в окупації з 2014 року, а також Херсонської та Запорізької областей на півдні, що були частково окуповані після повномасштабного вторгнення у 2022 році.

Таким чином Путін спробував легітимізувати незаконне захоплення українських територій, які він проголосив частиною Росії. На початку вересня окупаційні адміністрації влаштували вибори на території цих чотирьох областей, які міжнародна спільнота засудила та не визнала.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав, що саме на думку Кремля потрібно для початку мирного закінчення війни в Україні. Подібну думку того ж дня висловив і президент Росії Володимир Путін під час економічного форуму.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який розповів для чого почав війну в Україні і хто це оцінить. Володимир Путін повторив наративи Російської імперії часів Катерини II, заявивши про необхідність захопити Кримський півострів, адже ці дії зможуть оцінити лише майбутні покоління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини