Головна Новини Світ ЄС У парламенті Словаччини відзначилися скандальною заявою щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У парламенті Словаччини відзначилися скандальною заявою щодо війни в Україні

Лідер ультраправої Словацької народної партії (SNS), яка входить до урядової коаліції, Андрей Данко виправдав агресію РФ щодо України в інтерв’ю RTVS. Зокрема, на його думку, Росія захищає свої інтереси

8 березня 2024, 18:26
Поділіться публікацією:

Віце-спікер парламенту Данко заявив, що насправді життя не є чорно-білим і треба "розуміти", що до війни в Україні приклали руку всі сторони. Зокрема, на його думку, винні у вторгненні Росії і самі українці, які не змогли дати собі раду з російської меншиною в країні.

У парламенті Словаччини відзначилися скандальною заявою щодо війни в Україні

Андрей Данко

Як підкреслив Данко, росіяни начебто прийшли на українську територію, щоб "допомогти своїй нації".

При цьому, коли віце-спікеру нагадали, що Росія порушила міжнародне право, коли почала війну проти України і захопила території іншої держави, він заявив, що міжнародне право порушують і інші країни, зокрема, Ізраїль та Сполучені Штати.

Окрім того, Данко заявив, що не варто ставати на сторону України та допомагати їй, оскільки це не вирішить проблему, а тільки сприятиме ескалації.

"Росія не є агресором, вона захищає свої інтереси"
, – заявив словацький віце-спікер.

Нагадаємо, схожі думки із приводу війни в Україні оголошував і словацький прем’єр Роберт Фіцо. Зокрема, на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, він фактично виправдав агресію РФ, заявивши, що у 2014 році в Україні почався "розгул неонацизму".

Окрім того, Фіцо заявив, що неможна приймати Україну в НАТО, оскільки такий крок може спровокувати початок Третьої світової війни.

При цьому, Фіцо також оскандалився, коли після обстрілів української столиці росіянами заявив, що у Києві абсолютно нормальне життя. За його словами, в цьому місті немає війни. Разом з тим, він не приїхав у столицю України на зустріч із прем’єром Денисом Шмигалем, а вирішив чомусь зустрітися з ним в Ужгороді




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини