Головна Новини Світ ЄС У Румунії заявили, що видобудуть перші об'єми газу вже цього року: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії заявили, що видобудуть перші об'єми газу вже цього року: що відомо

Румунія планує видобувати газ з шельфу Чорного моря

19 квітня 2022, 17:21
Поділіться публікацією:

Влада Румунії заявила про очікування щодо добування природного газу з шельфу Чорного моря в 2022 році. Про це повідомляє Caliber.Az.

У Румунії заявили, що видобудуть перші об'єми газу вже цього року: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами прем'єр-міністра Ніколае Чуки, країна може отримати перші обсяги газу власного видобутку з родовищ на шельфі Чорного моря влітку.

Повідомляється, що за даними геологічної розвідки, родовище може давати один мільярд кубометрів газу в рік. Поклади природного газу по так званому периметру Caragele оцінюються приблизно в 30 мільярдів кубометрів, периметру Neptun Deep становить 42-84 мільярди кубометрів. Орієнтовні запаси в периметрі Мідії становлять приблизно 20-30 млрд. куб. Втім, значні обсяги газу компанія Black Sea Oil & Gas зможе постачати з 2024 року. Обсяг у мільярд кубометрів зможуть добувати з 2026-го. З огляду на війну в Україні та обговорення в ЄС ембарго на російські енергоносії країна намагається пришвидшити початок експлуатації власних газових родовищ  в морі на Neptun Deep.

15 квітня правляча коаліція партій Румунії внесла до парламенту проект так званого офшорного закону, який регулює умови розробки газових родовищ у Чорному морі. Законопроект передбачає сприятливі умови для іноземних компаній, які будуть залучені до операції. Парламентарі розглядають документ в терміновому порядку.

"Що стосується незалежності від поставок газу з Російської Федерації, ми вирішили, що цей закон забезпечить стабільність і правову передбачуваність бізнес-середовища в цій сфері", — сказав Чука.

Black Sea Oil & Gas зі штаб-квартирою в Румунії належить Carlyle International Energy Partners та Європейському банку реконструкції та розвитку. ExxonMobil вийшла з проекту природного газу в Чорному морі її частка була викуплена румунською державною компанією Romgaz.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент РФ Путін повідомив, що підписав указ про торгівлю газом із "недружніми країнами" (що наклали санкції проти РФ за відкрите вторгнення в Україну). Експерти розповіли, що це означає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини