Головна Новини Світ ЄС У Словаччині призначили новий уряд: чи вдалося проросійському Фіцо стати прем'єром
commentss НОВИНИ Всі новини

У Словаччині призначили новий уряд: чи вдалося проросійському Фіцо стати прем'єром

Проросійський Фіцо став прем'єром Словаччини

25 жовтня 2023, 17:05
Поділіться публікацією:

Лідер партії Smer-SD, яка перемогла на виборах у Словаччині, Роберт Фіцо офіційно став новим прем'єр-міністром країни. Також було призначено новий уряд. Варто зазначити, що ще до перемоги на виборах Фіцо негативно висловлювався про підтримку України та обіцяв припинити її, щойно його політична сила прийде до влади. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише aktuality.sk.

У Словаччині призначили новий уряд: чи вдалося проросійському Фіцо стати прем'єром

Роберт Фіцо. Фото Getty Images

Президент Словаччини Зузана Чапутова затвердила склад нового уряду.

Зокрема пост міністра оборони Словаччини зайняв скандальний колишній глава МВС Роберт Каліняк, який відомий своєю бійкою з екс-прем'єром Словаччини Ігорем Матовичем. Також його підозрювали у хабарництві, але у серпні зняли всі звинувачення.

Міністерство закордонних справ очолив Юрай Бланар. Він заявляв про "громадянську війну в Україні", коли війська країни-агресора вторглися до України у 2014 році, а також рекомендував українській владі зосередитися "на забезпеченні прав російськомовних жителів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Словаччині на парламентських виборах перемогла популістська партія "Курс – соціальна демократія" (SMER), лідер якої Роберт Фіцо активно підтримує Кремль і виступає проти допомоги для України. Як події у Словаччині можуть розвиватись далі? Про що говорить загальне ослаблення прихильників України – як у ЄС, так і США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Словаччини Зузана Чапутова виступила проти надання нового пакету військової допомоги Україні. Причина вельми прогнозована – президент змушена зважати на позицію переможців парламентських виборів, де лідером стала антиукраїнська партія Smer-SD екс-прем'єра Роберта Фіцо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини