Головна Новини Світ ЄС У України залишився єдиний союзник. Проте він нерішучий і це страшно
commentss НОВИНИ Всі новини

У України залишився єдиний союзник. Проте він нерішучий і це страшно

Доля американської допомоги Україні вкрай невизначена, тому покладатися на неї не варто, пише Bloomberg. Видання вважає, що наразі єдиним союзником Києва є ЄС

16 лютого 2024, 12:53 comments5549
Поділіться публікацією:

За інформацією видання, яке посилається на оцінки німецької дослідницької групи, наразі ЄС – це єдиний варіант для України в боротьбі з агресією Росії. Журналісти підкреслюють, що доля американської допомоги наразі невизначена і нагадують, що останні кошти на військову допомогу Сполучені Штати вичерпали ще наприкінці 2023 року.

У України залишився єдиний союзник. Проте він нерішучий і це страшно

ЄС союзник України

Тому, на думку видання, допомога від країн Європейського Союзу зараз залишається чи не єдиною надією для України.

"Це виклик, але в кінцевому підсумку питання політичної волі. Країни ЄС є одними з найбагатших у світі, і досі вони не витратили навіть 1% свого ВВП на підтримку України",
— заявив директор з досліджень Кільського інституту Крістоф Требеш.

Видання підкреслило, що в таких умовах ЄС необхідно консолідуватися і діяти стратегічно, як ніколи раніше, і "це страшно".

"Це жахливе становище для будь-якої країни, і те, як діяти, має стати головною темою для представників міністерств оборони на щорічній Мюнхенській конференції з безпеки",
— пише видання.

При цьому журналісти вважають, що в принципі Україна могла би спробувати покластися на допомогу від ЄС, проте для цього потрібно, щоб блок продемонстрував те, чого раніше не робив, а саме: рішучість.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Палата представників США після дискусій щодо законопроєкту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню вирішила вирушити на перерву до 28 лютого. Документ так і не було проголосовано. Наразі конгресмени мають повернутися до розгляду проекту закону вже наприкінці лютого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Оксана

16 лютого 2024, 14:20

Що тут роблять узькі тролі!? Давай, на па- ррашу, до своїх. Там, всі такі ж точно

Ігор

16 лютого 2024, 13:09

Нерішучий? Так використовуйте бандерівське лахміття нацистів для надання рішучості: прострілюйте коліна, блокуйте картки і рахунки, засипайте контрабандним зерном, поливайте брудом особливо настроюйте екстремізм українців.


Новини