Головна Новини Світ США У США Палата представників оголосила перерву, не схваливши допомогу Україні: що тепер
commentss НОВИНИ Всі новини

У США Палата представників оголосила перерву, не схваливши допомогу Україні: що тепер

До 28 лютого Палата представників не розглядатиме допомогу Україні

16 лютого 2024, 07:05 comments4418
Поділіться публікацією:

Палата представників США після дискусій щодо законопроєкту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню вирішила вирушити на перерву до 28 лютого. Документ так і не було проголосовано. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

У США Палата представників оголосила перерву, не схваливши допомогу Україні: що тепер

Конгрес США. Фото: із відкритих джерел

Наразі конгресмени мають повернутися до розгляду проекту закону вже наприкінці лютого.

Перед оголошенням перерви в Палаті представників тривали обговорення допомоги Україні та іншим партнерам – конгресмени вирішували, чи голосувати за документ у вигляді, узгодженому Сенатом, чи вносити до нього поправки.

На це рішення Палати представників вже з'явилася реакція президента США Джо Байдена. Американський лідер у своєму Twitter (X) зазначив, що відмова проголосувати за законопроєкт про надання Україні допомоги, яка продовжує протистояти широкомасштабній військовій агресії з боку РФ, "не буде забутий".

"Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута", — написав глава Білого дому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — республіканці з Сенату, які підтримали законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, посилюють тиск на спікера Палати представників Майка Джонсона, який не хоче виносити його на голосування. Тим часом радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що з'явилися дані про нову загрозу нацбезпеці США. І ця загроза, як вдалося розвідати ЗМІ до офіційного брифінгу з цього приводу, походить від Росії. Про що говорять події та заяви останніх днів у США? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джо Байден має повноваження бодай завтра надіслати Україні мільйони снарядів: ЗМІ розкрили деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини