Головна Новини Світ ЄС У якій країні ЄС ціни на продукти зросли найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

У якій країні ЄС ціни на продукти зросли найбільше

Угорщина опинилася в лідерах країн ЄС, де ціни на продукти харчування зросли найбільше

22 квітня 2023, 14:00 comments1002
Поділіться публікацією:

Угорщина зіткнулася із найбільшим зростанням цін на продукти харчування у Європейському Союзі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "АР".

У якій країні ЄС ціни на продукти зросли найбільше

Супермаркет. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що останні місяці ціни на продукти харчування різко зросли по всій Європі, підскочивши в березні на 19,6% порівняно з попереднім роком. Проте в Угорщині ціни на продукти харчування зросли більш ніж на 45% за рік, свідчать дані статистичного бюро ЄС Eurostat. Угорський показник значно перевищує показник у сусідній Словаччині, де ціни зросли більш ніж на 29%. Таке зростання цін сильно б'є по споживачах у центральноєвропейській країні, змушуючи угорців змінювати продукти харчування, які вони купують, та кількість, яку вони можуть собі дозволити.

Інформагенство зазначає, що деякі види продуктів харчування в Угорщині за останній рік подорожчали майже вдвічі. Основні продукти харчування, такі як яйця, молоко, олія та хліб, подорожчали на 72-80%, що сильно б'є по кишені споживачів.

Більшість європейських економік стикаються з аналогічними труднощами на тлі війни Росії в Україні, проте неефективність у сільському господарстві та харчовій промисловості Угорщини, а також історична девальвація форинту зробили "екстремальну інфляцію" в країні гірше, ніж будь-де в ЄС, пояснив Петер Віровац, головний економіст ING Hungary.

Читайте також на порталі "Коментарі" – не можна ставити Росію та Україну на один рівень: у Держдепі США зробили заяву про переговори.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині відбулася 11-та зустріч Контактної групи оборони України у форматі "Рамштайн". Голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі, підбиваючи її підсумки, підкреслив, що Росія продовжує зазнавати невдач і не досягає поставленої мети війни, а Україна продовжує зміцнюватися. Експерти спеціально для видання "Коментарі" підбили підсумки Рамштайна-11 .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://apnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини