Головна Новини Світ ЄС Угорщина не ветуватиме допомогу Україні: в ЄС натякнули, що Орбан отримав сигнал
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина не ветуватиме допомогу Україні: в ЄС натякнули, що Орбан отримав сигнал

У ЄС вірять, що 1 лютого Україна отримає обіцяний пакет допомоги

25 січня 2024, 11:28
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відмовиться від блокування 50 мільярдів євро фінансової підтримки України на спеціальному саміті Євросоюзу 1 лютого. Як передає портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю RND висловила міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен.

Угорщина не ветуватиме допомогу Україні: в ЄС натякнули, що Орбан отримав сигнал

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Фінський міністр зазначила, що на зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу в понеділок її угорський колега Петер Сійярто "дав нам позитивний сигнал".

"І я дуже сподіваюся, що ми нарешті зможемо затвердити допомогу Україні. Якщо ні – ми знайдемо інше рішення", – наголосила Валтонен.

Водночас, за її словами, Європа має сама більше інвестувати у свою оборону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лідери ЄС готові зайняти жорстку позицію щодо Угорщини, якщо прем'єр-міністр Віктор Орбан продовжить блокувати пакет допомоги Україні на суму 50 мільярдів євро на саміті 1 лютого. Про це повідомляє "Bloomberg", посилаючись на джерела. Агентство зазначає, що Угорщина виступила проти пропозиції ЄС щодо створення нового фонду, який має забезпечити більш надійний спосіб доставки критично важливої військової допомоги Україні. Пропозиція з'явилася після того, як у середині грудня Орбан торпедував рішення про чотирирічний фінансовий пакет для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського заявили, що близькі до важливих переговорів із Угорщиною: що говорять у Будапешті.

Раніше "Коментарі" писали — чи є можливість змінити позицію офіційного Будапешта після переговорів? Що слід розуміти Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rnd.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини