Головна Новини Світ ЄС Угорщина оголосила про початок співпраці з Іраном: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина оголосила про початок співпраці з Іраном: відома причина

Угорщина домовилася з підсанкційним Іраном про початок співробітництва

17 листопада 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

Офіційний Будапешт нібито хоче нормалізувати ситуацію на Близькому Сході. Тож Угорщина вирішила почати співпрацювати у галузі економіки  з підсанкційним Іраном. Відповідну заву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петера Сіярто у Facebook.

Угорщина оголосила про початок співпраці з Іраном: відома причина

Глава МЗС Ірану Ехсан Хандузі та глава МЗС Угорщини Петер Сіярто ( фото: facebook.com/szijjarto.peter.official)

У своєму повідомленні очільник дипломатичного відомства Угорщини заявив, що його країна нібито прагне повернути Іран до системи міжнародного співробітництва. Тож до Будапешту з офіційним візитом вже прибув міністр економіки Ірану Ехсан Хандузі, аби взяти участь у засіданні спільного економічного комітету.

"У світі багато проблем, в останні дні ми бачили, як легко конфлікти можуть стати некерованими. Загрозу глобальної безпеки можна знизити, поклавши край якомога більшій кількості конфліктів. Якби нам вдалося реінтегрувати Іран у систему міжнародного співробітництва, ми змогли б зробити великий крок вперед для стабільності усієї ситуації на Близькому Сході", — повідомив Сіярто.

 А ще - Сіярто додав, що "нормалізацію ситуації варто розпочати з економічної співпраці".

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Угорщина відмовилася дати гроші на довгостроковий кредит для України від ЄС. Угорщина не зробить свого фінансового внеску у довгостроковий кредит від ЄС на суму 18 мільярдів євро для підтримки України у 2023 році. Таку заяву зробив  глава МЗС Угорщини Петер Сіярто. Очільник дипломатичного відомства Угорщини заявив, що його країна вже достатньо допомогла Україні за допомогою спільних запозичень під час пандемії коронавірусу. А ще - Сіярто нагадав, що Угорщина ще до початку війни в Україні витратила сотні мільйонів євро на підтримку в Україні охорони здоров'я, освіти, закладів культури та церков.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини