Головна Новини Світ ЄС Угорщина проти вступу України до ЄС: Будапешт озвучив ультиматум
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина проти вступу України до ЄС: Будапешт озвучив ультиматум

Будапешт не ратифікує вступ України до ЄС доти, доки Київ покращить становище угорської меншини на Закарпатті

9 лютого 2023, 14:44 comments1757
Поділіться публікацією:

Угорщина вважає, що майбутнє України в Європейському Союзі, але перш ніж предметно обговорювати це питання Україні необхідно вирішити низку проблемних моментів, зокрема, внести зміни до українського законодавства про мову та освіту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив Гергель Гуляш, керівник апарату прем'єр-міністра Віктора Орбана, пише видання "Magyar Hirlap".

Угорщина проти вступу України до ЄС: Будапешт озвучив ультиматум

Угорщина. Фото: Getty Images

Гергель Гуляш зазначив, Будапешт не ратифікує вступ України до Євросоюзу доти, доки Київ не покращить становище угорської меншини на Закарпатті. При цьому Гуляш вважає, що вступ України до НАТО "на даний момент призведе до світової війни".

"Найголовніше, що ми завжди засуджували російську агресію, фінансово підтримували Україну та приймали біженців. Позиція Угорщини специфічна в одному відношенні: ми не поставляємо зброю через закарпатські угорці і не підтримуємо енергетичні санкції, бо вони завдають більше шкоди, ніж користі" , — заявив міністр тим, хто вважає угорський уряд проросійським.

Зазначимо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", Угорщина у 2022 році перейшла для українців у категорію ворожих країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" нові заяви Байдена про Україну: про що вони говорять – кому адресовані.

Також видання "Коментарі" повідомляло – новий масований наступ російських військ продовжує залишатися топ-темою соцмереж та телеефірів. При цьому, говорячи про масований наступ , поки слабо висвітлюється, скільки солдатів зуміє зібрати Путін і чи це будуть елітні війська, ряди яких серйозно порідшали після першої спроби захопити всю Україну. "Коментарі" у цьому питанні розібралися разом із експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини