Головна Новини Світ ЄС Угорщина ставить ультиматум Євросоюзу щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина ставить ультиматум Євросоюзу щодо України

Після Польщі, Угорщина також висловилась щодо експорту українського зерна.

13 вересня 2023, 17:10 comments1077
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь заявив, що його країна продовжить ембарго українського зерна, яке мало закінчитись 15 вересня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook угорського міністра.

Угорщина ставить ультиматум Євросоюзу щодо України

Міністр сільського господарства Іштван Надь. Фото з відкритих джерел

Угорський політик заявив, що необхідно "продовжувати підтримувати експорт української агропродукції, особливо після колапсу чорноморського транспорту". Однак заявив, що такі дії мають враховувати інтереси угорських аграріїв.

"Якщо Брюссель не діятиме, ми продовжимо заборону на імпорт українського зерна в межах національної юрисдикції", — сказав Іштван Надь.

При цьому політик вважає, що мета великих українських компаній "не продавати зерно в країни третього світу, а домінувати на ринках ЄС, що створює проблеми для фермерів у всіх країнах-членах". За його словами головна мета – це полегшити транзит, щоб українське зерно потрапляло на традиційні експортні ринки.

Нагадаємо, що заборону на імпорт кукурудзи, ріпаку, пшениці та соняшнику з України до Угорщини, Болгарії, Румунії, Словаччини та Польщі Єврокомісія ввела на початку травня цього року. Спочатку заборона діяла до 5 червня, а потім була продовжена до 15 вересня. Транзит зерна через ці країни дозволений.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попри критику ЄС, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив про рішучий крок щодо українського зерна. У Києві заявили, що таке рішення неприйнятне для України.

Також "Коментарі" писали про Віктора Орбана, який йде шляхом Путіна. Стало відомо, що вирішив угорський лідер на закритому заході зі своїми прихильниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини