Головна Новини Світ ЄС Угорщина знову встромлює ніж у спину України: на яку підлість іде Орбан
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина знову встромлює ніж у спину України: на яку підлість іде Орбан

Угорщина блокуватиме кредит для України на $50 мільярдів до виборів у США

сьогодні, 17:11
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів Угорщини Міхал Варга заявив, що Будапешт буде блокувати надання Україні кредиту від G7 у розмірі $50 мільярдів до завершення президентських виборів у США, повідомляє Reuters.

Угорщина знову встромлює ніж у спину України: на яку підлість іде Орбан

Віктор Орбан

Окрім цього, Угорщина відклала ухвалення рішення щодо продовження санкцій ЄС проти Росії. За інформацією європейських високопосадовців, Вашингтон наполягає на тому, щоб ЄС збільшив термін дії санкцій з поточних шести місяців до трьох років, що дозволить додати до кредиту близько $20 мільярдів, які покриватимуть внесок Європейського Союзу. Решту $10 мільярдів мають забезпечити інші члени G7, такі як Канада, Велика Британія та Японія.

Фінансування кредиту буде здійснюватися за рахунок активів Центрального банку Росії на суму $300 мільярдів, заморожених на Заході у 2022 році. Вашингтон прагне уникнути необхідності що шість місяців переглядати питання про те, чи залишаться ці активи замороженими, що забезпечують кредит.

"Це питання має бути вирішене після президентських виборів у США, адже ми повинні побачити, яку позицію займе нова адміністрація щодо санкцій", – зазначив Варга.

Європейський Союз, у свою чергу, наголошує, що заморожені російські активи дозволяють профінансувати кредит у розмірі до $49,44 мільярда, з можливим внеском ЄС до €35 мільярдів. Остаточний розмір внесків від G7 буде вирішено після президентських виборів у США 5 листопада.

Очікується, що це питання обговорюватимуть на зустрічі міністрів фінансів G7 у Вашингтоні наприкінці жовтня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, якби Угорщина стала об'єктом російської агресії, подібної до тієї, яку зазнала Україна в лютому 2022 року, угорці не стали б чинити збройний опір Росії. Таку заяву зробив радник та однофамілець прем’єр-міністра Угорщини Балаш Орбан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини