Головна Новини Світ ЄС Україна не отримає 50 мільярдів євро допомоги: прем'єр Словаччини виставив умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не отримає 50 мільярдів євро допомоги: прем'єр Словаччини виставив умову

Прем'єра Словаччини непокоїть рівень корупції в Україні

27 жовтня 2023, 15:07 comments1534
Поділіться публікацією:

Новопризначений прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив іншим лідерам ЄС, що 50 мільярдів євро допомоги Україні мають містити гарантії того, що "кошти не будуть розкрадені". В іншому випадку ЄС не повинен надсилати допомогу Києву, навіть незважаючи на те, що країна у війні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Україна не отримає 50 мільярдів євро допомоги: прем'єр Словаччини виставив умову

Роберт Фіцо. Фото Getty Images

"Україна є однією з найкорумпованіших країн у світі, і ми обумовлюємо надмірну фінансову підтримку гарантіями того, що європейські гроші, включаючи словацькі, не будуть розкрадені", — сказав Фіцо.

Зазначимо, солідарний у цьому питанні з Робертом Фіцо його угорський колега Віктор Орбан. На саміті Європейського Союзу прем’єр-міністр Угорщини фактично заблокував надання траншу допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро. Угорський прем'єр заявив, що його країна категорично проти допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підтримка України гальмується як США, так і ЄС. Новообраний речник Палати представників Майк Джонсон заявив, що фінансування для допомоги Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо, а не одним пакетом, як пропонував Білий дім. Євросоюз поставив нам менше третини із обіцяного мільйона снарядів. А прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та його новопризначений словацький колега Роберт Фіцо привселюдно закликають ЄС припинити надавати Україні військову допомогу. Крім того, Угорщина блокує виділення траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду світу, який використовують для військової підтримки України, а також не дає країнам Євросоюзу узгодити довгострокове надання нашій країні 50 млрд євро. Про що говорить те, що відбувається? Як ситуація може розвиватись далі? Чи може Україна залишитися без підтримки провідних союзників? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 жовтня 2023, 14:35

Та навіщо взагалі фінансувати хунту розкрадачів? Україна вже не Європу захищає. Україна вже Тайвань і Ізраїль захищає. Якщо Україна програє Росії Китай на Тайвань нападе, а Іран на Ізраїль. От нехай вони і фінансують корумпованих.


Новини