Головна Новини Світ ЄС Україна не отримає допомоги ЄС: Орбан знову виставив ультиматум Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не отримає допомоги ЄС: Орбан знову виставив ультиматум Києву

Угорщина заявила про намір блокувати виділення €2 млрд для України

23 квітня 2024, 08:15
Поділіться публікацією:

Угорщина має намір блокувати допомогу Євросоюзу для України у розмірі 2 млрд. євро. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Петер Сійярто. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє угорське видання Index.

Україна не отримає допомоги ЄС: Орбан знову виставив ультиматум Києву

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

Наголошується, що причиною Сійярто назвав те, що "дискримінація угорських компаній в Україні досі не припинилася". Тож поки ситуація не зміниться, виділення допомоги не схвалять, кажуть у МЗС Угорщини.

"У Брюсселі хочуть, щоб на додаток до заблокованих нами €500 млн ми погодилися на виділення членами ЄС ще €1,5 млрд для України. Позиція Угорщини залишається незмінною: поки ми не отримаємо гарантій від української сторони, що вони припинять полювати на угорські компанії , ми не зможемо сприяти ухваленню таких рішень", – висловився Сійярто.

Варто звернути увагу, офіційний Будапешт вже не вперше намагається пхати допомогу Україні. Усілякими способами блокуючи виділення допомоги Україні. Зокрема уряд Орбана накладав вето на 50 мільярдів євро допомоги Україні.

Крім того, минулого року Угорщина блокувала виділення Україні 500 млн. євро з Європейського фонду світу. Для розблокування цієї допомоги Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на вимогу Угорщини оголосило про зупинення статусу міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів, чому виступає проти допомоги Україні у війні з Росією. За словами угорського лідера, "це не наша війна", тому країна "має стояти за мир".

Віктор Орбан у повідомленні у Facebook описав настрої в Європі, де, за його словами, утворилася "провоєнна більшість".

"У Європі атмосфера – війни, у політиці панує логіка війни. Я бачу, як усі готуються до війни", – пише угорський прем'єр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини