Головна Новини Світ ЄС Україна отримала несподіваний подарунок від анонімів із Швеції: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала несподіваний подарунок від анонімів із Швеції: деталі

Відомо, що організацією відправлення трьох вантажівок із генераторами займалися волонтери з польського Любліна.

17 січня 2023, 10:32 comments5273
Поділіться публікацією:

Вчора, 16 січня, з польського Любліна виїхав гуманітарний конвой до Києва. До його складу, йдеться у повідомленні видання Wyborcza, увійшли три вантажівки, у кожній з яких були так необхідні Україні електрогенератори. Відомо, що цього разу поляки не мають відношення до цього "презента", вони, швидше за все, виступили в цій ситуації як посередники та організатори транспортування вантажу. За даними ЗМІ, такий несподіваний подарунок приготували для Києва громадяни Швеції, які побажали не називати своїх імен.

Україна отримала несподіваний подарунок від анонімів із Швеції: деталі

фото вантажівки з допомогою, з відкритих джерел

"Люди, які профінансували покупку електрогенераторів, не відчувають необхідності розкривати свої імена. Насамперед, вони хотіли подякувати владі Любліна за активну підтримку України, адже уряд саме цього воєводства надав колосальну підтримку біженцям, організувавши різноманітні гуманітарні центри на кордоні з Україною. Також було виділено гроші з місцевого бюджету на надання психологічної, медичної та фінансової допомоги новоприбулим переселенцям", — каже Артур Капелько, один із місцевих жителів міста, який допомагав переправити подарунки зі Швеції до Києва.

Відомо, що "перевалочним пунктом" для генераторів стала митна штаб-квартира у Любліні. Варто зазначити, що сьогодні, 17 січня, саме в цій адміністративній будівлі відбудеться зустріч влади воєводства з Народним депутатом України Валерієм Стерничуком.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що зовсім недавно влада польської Познані шокувала заявою про виділення 300 тисяч злотих для українського Харкова – гроші підуть на відновлення енергосистеми міста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини