Головна Новини Світ ЄС Україна запропонувала Угорщині вирішити спірні питання для розблокування членства в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запропонувала Угорщині вирішити спірні питання для розблокування членства в ЄС

Україна передала Угорщині "дорожню карту" щодо вирішення питання нацменшин

8 листопада 2023, 16:54
Поділіться публікацією:

Україна передала Угорщині докладну дорожню карту того, як можна вирішити низку моментів щодо нацменшин, щоб прибрати ті претензії, які виставляє Будапешт на шляху до членства України в ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Україна запропонувала Угорщині вирішити спірні питання для розблокування членства в ЄС

Україна та Угорщина. Фото з відкритих джерел

"Ми передали їм докладну дорожню карту, як ми бачили вирішення питань, що ставляться угорським урядом", – зазначила віце-прем'єр.

Вона уточнила, Україні було важливо, щоб у звіті Єврокомісії не відчувався "угорський слід" і щоб звіт був неупередженим.

"І я хочу звернути увагу, що Європейська комісія у своєму звіті підтвердила прогрес України, підтвердила, що права національних меншин відповідають Копенгагенським критеріям, які виставляються країнам-членам Євросоюзу", – наголосила віце-прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що ми очікуємо на історичний висновок ЄС щодо виконання нашою країною рекомендацій Єврокомісії. Він також наголосив, що Україна готує подальші кроки в рамках євроінтеграції після цього висновку – законодавчу роботу, посилення інституцій держави. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що саме Україна вивела Європейський Союз, який відмовлявся розширюватися з коми. Тим часом, як мінімум, дві держави-члени ЄС вже заявили, що блокуватимуть євроінтеграцію нашої країни, якщо та не виконає їхніх умов. Угорщина вимагає від України виконання вимог щодо мови та освіти для національних меншин. А Польща – вирішення проблеми ексгумації останків поляків на українській території (жертви Волинської трагедії, яку поляки називають "Волинською різаниною"). Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дані заяви та європерспективи України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини