Головна Новини Світ ЄС Україні потрібно в рази більше допомоги: Макрон посилює тиск на Шольца
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні потрібно в рази більше допомоги: Макрон посилює тиск на Шольца

Макрон прагне взяти на себе провідну роль у Європі у підтримці України

15 березня 2024, 16:18 comments1578
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон посилює тиск на канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб той зайняв більш рішучу позицію на підтримку України. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Україні потрібно в рази більше допомоги: Макрон посилює тиск на Шольца

Макрон та Шольц. Фото: з відкритих джерел

Лідери Франції та Німеччини сьогодні зустрінуться з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском у Берліні, щоб обговорити, як краще надавати допомогу Україні, особливо військову техніку. Українським військам катастрофічно не вистачає боєприпасів для стримування Росії. Зі свого боку, європейські країни щосили намагалися зберегти єдність, сперечаючись про те, яке обладнання надати і чи варто розглядати можливість відправлення військ в Україну.

Видання зазначає, що два тижні тому Макрон викликав напруженість у відносинах із союзниками, заявивши, що нічого не можна виключати, коли його запитали про те, щоб перекинути війська в Україну. Він стверджував, що стратегічна двозначність необхідна стримування РФ.

Шольц та Білий дім швидко відкинули цей варіант, а диктатор Володимир Путін заявив, що НАТО ризикує "розв'язати ядерний конфлікт", якщо відправить війська на допомогу Україні.

ЗМІ зазначає, що Макрон прагне взяти на себе провідну роль у Європі у підтримці України. Раніше він організував саміт лідерів у Парижі, на якому країни погодили план щодо постачання таких необхідних боєприпасів для української армії за межами Європейського союзу. Минулого тижня президент Франції відправив свого головного дипломата до Литви, щоб заручитися підтримкою країн Балтії, які високо оцінили його заяви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як війна в Україні змінює Європу: про що говорить активність Франції.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які очікування від зустрічі Макрона, Шольца та Туска: чому це важливо для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини