Головна Новини Світ ЄС Українські пілоти вже сіли за штурвали F-16: в ЄС зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські пілоти вже сіли за штурвали F-16: в ЄС зробили заяву

Жозеп Боррель повідмив журналістам приємну звістку - тренування українських пілотів на літаках F-16 вже почалося

22 травня 2023, 12:04
Поділіться публікацією:

Високий представник ЄС Жозеп Боррель сподівається, що Україна невдовзі отримає бойові літаки F-16. Таку заяву перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення до створення авіаційної коаліції F-16 для постачання цих літаків в Україну. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ".

Українські пілоти вже сіли за штурвали F-16: в ЄС зробили заяву

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

"Це була добра ідея та добрі слова, що надійшли від G7. Нарешті вони вирішили підготувати основу для надання Україні бойових літаків, яких вона потребує. Тренування пілотів вже розпочалося, це перша річ, яку треба було зробити. Я сподіваюся, що невдовзі ми зможемо надати Україні зброю такого роду", – зазначив Жозеп Боррель.

Зазначимо, президент США Джо Байден ще не ухвалив рішення про передачу Україні винищувачів F-16. Про це заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван в ефірі CNN у неділю.                                        

Читайте також на порталі "Коментарі" — на саміті G7 у Японії, участь у якому взяв і український президент Володимир Зеленський, у ракурсі російсько-української війни було зроблено важливі заяви, проведено безліч зустрічей, прийнято серйозні рішення, у тому числі про передачу ЗСУ американських винищувачів F-16. Які основні висновки можна зробити зараз? Як це наближає перемогу України та крах РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — РФ перекинула спецназ на кордон з Україною: яких провокацій очікувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини