Головна Новини Світ ЄС Уряд Швеції вперше очолила жінка
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Швеції вперше очолила жінка

Офіційно Андерссон очолить уряд після зустрічі з королем Карлом XVI Густавом

25 листопада 2021, 02:50
Поділіться публікацією:

Новим прем'єр-міністром Швеції вперше стане жінка – лідер соціал-демократів Магдалена Андерссон. За її кандидатуру сьогодні проголосували центристи та ліві за підтримки Партії зелених та, власне, соціал-демократів, повідомляє місцеве видання Local. Офіційно Андерссон очолить уряд після зустрічі з королем Карлом XVI Густавом у п'ятницю. Після цього вона матиме дев'ять місяців на підготовку до загальних виборів у Швеції 2022 року. Політика вже озвучила політичні пріоритети на майбутнє.

Уряд Швеції вперше очолила жінка

Магдалена Андерссон - фото з відкритих джерел

Насамперед вона хоче "повернути контроль держави над школами, сферою охорони здоров'я та доглядом за літніми людьми" і відійти від приватизації соціального сектору. Магдалена Андерссон також сказала, що прагне зробити Швецію світовим прикладом для наслідування боротьби з кліматичними змінами. До того ж вона пообіцяла боротися з кримінальними угрупованнями, які останнім часом ведуть боротьбу за ринок наркотиків. Слід зазначити, що у Швеції часто відбувалися вибухи та стрілянина, переважно у неблагополучних кварталах, де проживає велика кількість іммігрантів.

Нагадаємо, парламент Швеції схвалив 40% -ве збільшення оборонного бюджету на 2021-2025 роки через напруженість в регіоні Балтійського моря в останні роки, при цьому офіційні особи заявили, що загроза з боку Росія є основною причиною цього кроку. Збори риксдагу, що складаються з 349 членів, схвалили найбільше підвищення за 70 років, внаслідок чого річний оборонний бюджет до 2025 року сягнув 89 мільярдів крон (10,6 мільярда доларів). Міністр оборони Пітер Халтквіст заявив зборам перед серією голосувань, що "це найбільша інвестиція з 1950-х років". "Ми бачимо нове середовище безпеки і те, що вони (Москва) готові використовувати військову міць також для досягнення політичних цілей", — сказав Халквіст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини