Головна Новини Світ Європа Загроза реальна: Швеція рекордно збільшить свій військовий бюджет
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза реальна: Швеція рекордно збільшить свій військовий бюджет

Швеція збільшила військовий бюджет в зв'язку з діями Росії проти України, а також в Арктиці і Балтійському морі

16 грудня 2020, 17:06
Поділіться публікацією:

Парламент Швеції у вівторок схвалив 40%-ве збільшення оборонного бюджету на 2021-2025 роки через напруженість в регіоні Балтійського моря в останні роки, при цьому офіційні особи заявили, що загроза з боку Росія є основною причиною цього кроку.

Загроза реальна: Швеція рекордно збільшить свій військовий бюджет

ФОТО: Na-zapade.ru

Збори риксдагу, що складається з 349 членів, схвалили найбільше підвищення за 70 років, в результаті чого річний оборонний бюджет до 2025 року досяг 89 мільярдів крон (10,6 мільярда доларів). Міністр оборони Пітер Халтквіст заявив зборам перед серією голосувань, що "це найбільша інвестиція з 1950-х років".

"Ми бачимо нове середовище безпеки і те, що вони (Москва) готові використовувати військову міць також для досягнення політичних цілей", — пізніше сказав Халквіст Associated Press.

За словами міністра оборони, збільшення відбулося "через нову ситуацію в області безпеки, пов'язаної з агресією Росії проти Грузії, анексією Криму, конфліктом в Україні, діяльністю в Білорусі, підвищенням військового потенціалу Росії, дуже складними навчаннями, активністю в Арктиці і Балтійському морі".

Пропозиція була висунута в жовтні двопартійним урядом меншості Швеції — Соціал-демократичною партією і Партією зелених, і відразу ж отримало підтримку двох дрібніших опозиційних груп.

Згідно з планом, чисельність збройних сил збільшиться з нинішніх 55 000 до 90 000 до 2030 року. Кілька розформованих полків будуть відновлені, а кількість призовників збільшиться до 8000 щорічно, що вдвічі більше, ніж в 2019 році. ВМФ отримає нове обладнання, включаючи п'ятий підводний човен і модернізацію озброєння.

Як повідомляло видання "Коментарі", Швеція готова вступити в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Владимир

16 грудня 2020, 19:51

Да но в Швейцарии нет для этого людей и в плане создание иностранных легионов из служащих антироссийских стран. Нам трандец, ведь зо 10000 швейцарских франков и в тепле куда приятнее служить чем в холодных окопах за 10000 грн. Скоро наши окопы будут пустыми и разговор Россия будет говорить совсем по другому.


Новини