Головна Новини Світ ЄС В аеропорту Праги затриманий росіянин за запитом України
commentss НОВИНИ Всі новини

В аеропорту Праги затриманий росіянин за запитом України

Він був причетний до окупації Криму

12 вересня 2021, 17:16
Поділіться публікацією:

В аеропорту Праги затримали росіянина Олександра Франчетті за запитом України, повідомляє посольство РФ в Чехії.

В аеропорту Праги затриманий росіянин за запитом України

Посольство РФ в Чехії, фото з відкритих джерел

Офіційна причина поки невідома. Однак у місцевій поліції заявляють, що чеські правоохоронці діяли на підставі "міжнародного ордера, виданого Україною".

"Поліція Чехії підтвердила нам факт затримання в празькому аеропорту громадянина Росії Олександра Франчетті. Зараз до місця затримання направляється представник консульського відділу посольства Росії для надання необхідної консульської допомоги", — розповів прессекретар російської дипмісії Микола Брякін.

МЗС України поки не коментує цю подію, однак пообіцяли зробити це пізніше.

За даними сайту Миротворець, Олександр Франчетті у 2014 році вступив у незаконне збройне формування "Оборона Севастополя". А за кілька днів до анексії Криму створив угруповання "Північний вітер", яке складалося з 11 осіб. Формування відповідало за охорону електропередач і газопроводу. Ще одним завданням Франчетті було виявлення "екстремістських груп". Також угрупування "Північний вітер" співпрацювало з ВМС Росії.

Чеські ЗМІ пишуть, що Франчетті працює фітнес-тренером у Чехії та веде свою підприємницьку діяльність. Живе в країні з 2000 року. Має право на постійне проживання там.

Раніше портал "Коментарі" розповідав про те, що Чехія послабила обмеження для відвідування українцям. З 25 серпня в'їзд до Чехії дозволено окремим групам громадян України за наявності документа, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації. При цьому визнаються щеплення препаратами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів.

Для підтвердження проходження цієї процедури слід отримати в додатку "Дія" сертифікат про проходження вакцинації встановленого зразка. При цьому, в'їзд дозволений українцям, які отримали другу дозу вакцини не менше ніж за 14 днів до в'їзду, за умови наявності сертифіката про повний курс вакцинації, виготовленого англійською мовою із зазначенням персональних даних про вакциновану особу, типу вакцини, ідентифікаційними даними установи, яка видала сертифікат, а також можливості віддаленої перевірки зазначених у письмовому підтвердженні даних (через QR-код).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини