Головна Новини Світ ЄС В ЄС проти того, щоб порівнювати дії Ізраїлю в Газі з діями РФ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС проти того, щоб порівнювати дії Ізраїлю в Газі з діями РФ в Україні

У ЄС наголосили, що сьогодні Ізраїль перебуває в ситуації, коли він захищається на надзвичайно складному театрі військових дій

12 жовтня 2023, 15:25
Поділіться публікацією:

Євросоюз не називає "військовим злочином" чи "актом терору" дії Ізраїлю по блокаді сектору Газа, тоді як говорив це про удари Росії по енергетичній інфраструктурі України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Європейської комісії Ерік Мамер.

В ЄС проти того, щоб порівнювати дії Ізраїлю в Газі з діями РФ в Україні

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Представник Єврокомісії пояснив, що коментар про "акт терору", який президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн сказала про дії Росії в Україні в жовтні 2022 року, було зроблено у "дуже специфічному контексті, коли стався неспровокований напад країни, до того ж члена Ради Безпеки. ООН, на мирного сусіда”.

"А зараз триває ситуація, коли, нагадаю, продовжуються атаки з Гази на Ізраїль, і, отже, Ізраїль перебуває в ситуації, коли він захищається на надзвичайно складному театрі військових дій", – додав Мамер.

"Тому ми тут не можемо судити про те, які саме дії необхідно вжити для того, щоб Ізраїль міг боротися з терористами ХАМАС, які напали на його територію", – сказав він.

Представник Єврокомісії нагадав, що ЄС публічно та неодноразово закликав Ізраїль дотримуватись міжнародного права та докласти всіх зусиль для забезпечення безпеки цивільного населення.

У Єврокомісії раніше коментували рішення Ізраїлю відключити електроенергію та воду сектору Газа, запровадивши фактичну блокаду, а також широкомасштабні бомбардування, заявивши, що це – наслідок дій ХАМАС.                                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому війна в Ізраїлі далека від своєї кульмінації – чи відбудеться глобалізація воєнного конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 жовтня 2023, 14:51

Ізраїль захищається від героїв які прагнуть вирватись на свободу з того концтабору який створив Ізраїль. Спитайте в 52 мільйонній України як підпасти під владу юдеїв і гинути у крові. Настане час, коли залишки тих останніх українців, які будуть намагатись позбутись юдейських кровопиць-паразитів, назвуть "терористами". Вже тих, хто не хотів миритись з корупцією, називали зрадниками. А навколо реготали товсті попи православної секти.


Новини