Головна Новини Світ ЄС В ЄС заговорили про бажання відновлювати відносини з Росією: хто з лідерів проявив ініціативу
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС заговорили про бажання відновлювати відносини з Росією: хто з лідерів проявив ініціативу

Словаччина хоче однаково дружні відносини, як Москвою, так і з Києвом

сьогодні, 06:32 comments1249
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Росія та Європейський Союз "потребують одне одного", тому він буде відновлювати відносини з Москвою. Щоправда предметно про це можна буде говорити лише після закінчення війни. Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання RTVS.

В ЄС заговорили про бажання відновлювати відносини з Росією: хто з лідерів проявив ініціативу

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, під час розмови з журналістами прем’єр зазначив, що війна в Україні не має свого розв’язку на полі бою. 

За словами Фіцо, якщо протистояння закінчиться під час мандату діючого уряду, тобто до 2027 року, то керівник словацького уряду обіцяє зробити все для відновлення економічних відносин з РФ.

"Європейський Союз потребує Російської Федерації, Російська Федерація потребує Європейського Союзу. Ми будемо дуже піклуватися про дружні відносини з Україною", – поділився планами Роберт Фіцо.

Прем'єр запевнив, що вже зараз є багато політиків, які говорять про необхідність компромісів у цій війні. Як приклад він навів президента Чехії Петра Павела, який нібито "суттєво змінив свою позицію" в цьому питанні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Роберт Фіцо заявив про те, що в Україні нібито воюють "нацистські війська" та додав, що весь світ мовчки спостерігає за цим. Таку заяву він зробив під час відвідування Музею Голокосту в місті Середь. Варто зазначити, що Фіцо часто озвучує тези, що відповідають російській пропаганді.

На думку Фіцо, світ перебуває в омані, оскільки, з одного боку, засуджує воєнні злочини, а з іншого — допускає компроміси, які, за його словами, "ображають пам'ять жертв Голокосту та расової дискримінації".

"Ми всі говоримо про фашизм, нацизм, і при цьому мовчки миримося з тим, що по Україні ходять підрозділи, які мають дуже чітке позначення, які пов'язані з рухами, які ми сьогодні вважаємо небезпечними і забороненими. Оскільки це геополітична битва, це нікого не хвилює", — заявив Фіцо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини