Головна Новини Світ ЄС В Естонії виявили перші випадки коронавірусу, схожого на Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії виявили перші випадки коронавірусу, схожого на Omicron

Обидва пасажири отримали позитивний результат тесту

7 грудня 2021, 05:57
Поділіться публікацією:

В Естонії виявили два випадки зараження коронавірусом з підозрою на новий варіант Omicron. Про це повідомили у прес-службі Департаменту здоров'я Естонії. У першому випадку пасажир прибув до Естонії з Дубая, у другому – з ПАР із зупинкою у Франкфурті. Обидва пасажири отримали позитивний результат тесту у п'ятницю та перебувають на самоізоляції будинку. Пасажир із ПАР прибув через Франкфурт 1 грудня. Пасажир із Дубая прибув 2 грудня.

В Естонії виявили перші випадки коронавірусу, схожого на Omicron

Omicron - фото з відкритих джерел

В обох виявили властиву омікрон-штаму мутацію s-гена, але для того, щоб остаточно підтвердити результат, проби секвенують. Обидва пацієнти вакциновані.

Нагадаємо, COVID-19 Omicron може уповільнити глобальне економічне зростання через загострення проблем із постачанням і зниження попиту. Таку заяву зробила міністр фінансів США Джанет Йєллен на конференції Reuters Next у четвер, 2 грудня. Про це повідомляє Reuters. Йеллен посилається на велику невизначеність впливу дуже заразного штаму, вперше виявленого в Південній Африці з огляду на серйозне уповільнення економіки США, спричинене появою дельта-варіанту COVID-19 на початку цього року. "Сподіваюся, це не те, що суттєво уповільнить економічне зростання. Є багато невизначеності, і це може призвести до значних проблем. Ми все ще оцінюємо це", – сказала Єллен. Йєллен зазначила, що новий штам коронавірусу може загострити проблеми з ланцюгом поставок і підвищити інфляцію, але він також може придушувати попит і спричинити уповільнення зростання, що послабить частину інфляційного тиску.

Поширення Omicron схвилювало фінансові ринки і спонукало уряди по всьому світу посилити обмеження на подорожі та роботу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини