Головна Новини Світ США Міністр фінансів США: Omicron становить загрозу світовій економіці
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр фінансів США: Omicron становить загрозу світовій економіці

Загроза стосується, насамперед, підвищення інфляції й проблем з постачанням продукції

3 грудня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Штам COVID-19 Omicron може сповільнити глобальне економічне зростання через загострення проблем з постачанням і зниження попиту. Таку заяву зробила міністр фінансів США Джанет Єллен на конференції Reuters Next в четвер, 2 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Міністр фінансів США: Omicron становить загрозу світовій економіці

Міністр фінансів Джанет Єллен - фото з відкритих джерел

Йеллен посилається на велику невизначеність щодо впливу дуже заразного штаму, вперше виявленого в Південній Африці, враховуючи серйозне уповільнення економіки США, викликане появою дельта-варіанту COVID-19 на початку цього року.

"Сподіваюся, це не те, що суттєво сповільнить економічне зростання. Є багато невизначеності, і це може спричинити значні проблеми. Ми все ще оцінюємо це", – сказала Єллен.

Єллен зазначила, що новий штам коронавірусу може загострити проблеми з ланцюгом поставок і підвищити інфляцію, але він також може пригнічувати попит і спричинити уповільнення зростання, що послабить частину інфляційного тиску.

Поширення Omicron розбурхало фінансові ринки та спонукало уряди по всьому світу посилити обмеження на подорожі та роботу. 

Єллен, колишня голова Федеральної резервної системи, також сказала на віртуальній глобальній конференції, що вона готова відмовитися від слова "перехідний", щоб описати поточний стан інфляції, що переслідує відновлення США від початку пандемії COVID-19.

"Я готова відмовитися від слова "тимчасовий". Я можу погодитися, що це не було влучним описом того, з чим ми маємо справу", — сказала Єллен.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Агентство охорони здоров’я Європейського Союзу заявило, що варіант Omicron може стати причиною більше ніж половини всіх інфекцій COVID-19 в Європі протягом кількох місяців, але випадків важкого захворювання поки не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини