Головна Новини Світ ЄС В Європі можуть знизити виборчий вік
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі можуть знизити виборчий вік

В Євросоюзі прагнуть залучити до виборів якомога більше громадян з різних верств населення

30 листопада 2020, 13:09
Поділіться публікацією:

В Євросоюзі хочуть "омолодити" виборчий вік. З такою пропозицією виступила група депутатів Європарламенту, проаналізувавши результати виборів у 2019 році. Так, на думку народних обранців, на минулих виборах молодь відзначилася високою явкою — серед громадян ЄС молодше 25 років явка зросла на 14%. Водночас відзначається, що ця явка стала найбільш високою з 1994 року.

В Європі можуть знизити виборчий вік

Емблема Євросоюзу

Євродепутати вважають, що у виборах має брати участь якомога більше громадян, тому пропонують дозволити голосувати особам, які досягли 16-ти річного віку. Нагадаємо, що на цей час з 16-ти років брати участь у виборах дозволено тільки в Австрії та на Мальті. У Греції віддати свій голос дозволено з 17 років, а у всіх інших країнах Євросоюзу мінімальний віковий поріг для голосування становить 18 років.

Крім зниження мінімального віку, депутати готують ще кілька нововведень стосуються виборчого процесу. Зокрема, пропонується дозволити віддалене голосування для людей з інвалідністю, а також залучити до політичних процесів представників малих народів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Основний фінансовий план Європейського союзу — бюджет, розрахований на сім років, благополучно провалений. Прийняти документ не дозволили Польща та Угорщина — представники цих країн наклали вето, заблокувавши тим самим, його прийняття.

Польські та угорські представники пояснили своє рішення тим, що крім фінансової частини в документі сказано про створення механізму контролю за дотриманням принципів верховенства права в державах-членах Євросоюзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини