Рубрики
МЕНЮ
Козлова Альбіна
В Іспанії міністр у справах споживачів Альберто Гарсон вважає, що громадяни мають їсти менше м'яса. Чиновник закликає народ визнати, що мегаферми негативно впливають на кліматичну ситуацію. Про це пише Guardian.
В Іспанії виробляють понад 7,6 млн тонн м'яса, фото з відкритих джерел
Гарсон говорить, що споживання яловичини, вирощеної на промислових мегафермах, впливає на навколишнє середовище. Тому люди мають змінити свої харчові звички.
Міністр сказав, що географія країни робить її надзвичайно вразливою до зміни клімату. Відмова від розвитку мегаферм має уповільнити процес опустелювання та захистити туристичну індустрію.
Міністр також звернув увагу на нещодавнє дослідження, де вказано, що 20 тваринницьких компаній Іспанії викидають більше парникових газів, ніж Німеччина, Великобританія чи Франція.
Середній іспанець з'їдає більше одного кілограма м'яса на тиждень, хоча харчове агентство країни рекомендує людям їсти від 200 до 500 грамів. Іспанія споживає більше м'яса, ніж будь-яка інша країна ЄС, тут забивають 70 мільйонів свиней, корів, овець, кіз, коней, і птахів. Щороку виробляють понад 7,6 млн тонн м’яса.
Як повідомляв портал "Коментарі", харчові продукти з комах і рослин можуть виробляти у Росії. Там урядовцям пропонують створити умови для виробників альтернативної їжі. Представники Російського союзу промисловців і підприємців розробили план щодо розвитку ринку сільськогосподарських і харчових технологій. До плану включено виробництво альтернативних харчі з білків рослин і комах.
Новини