Головна Новини Світ ЄС В Іспанії міністр закликав громадян вживати менше м'яса: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії міністр закликав громадян вживати менше м'яса: яка причина

Діяльність іспанських ферм, де вирощують рогату худобу, забруднює навколишнє середовище

26 грудня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

В Іспанії міністр у справах споживачів Альберто Гарсон вважає, що громадяни мають їсти менше м'яса. Чиновник закликає народ визнати, що мегаферми негативно впливають на кліматичну ситуацію. Про це пише Guardian.

В Іспанії міністр закликав громадян вживати менше м'яса: яка причина

В Іспанії виробляють понад 7,6 млн тонн м'яса, фото з відкритих джерел

Гарсон говорить, що споживання яловичини, вирощеної на промислових мегафермах, впливає на навколишнє середовище. Тому люди мають змінити свої харчові звички.

Міністр сказав, що географія країни робить її надзвичайно вразливою до зміни клімату. Відмова від розвитку мегаферм має уповільнити процес опустелювання та захистити туристичну індустрію.

"Якщо ми не будемо діяти, ми маємо справу не просто зі зміною клімату – це буде потрійна криза: втрата біорізноманіття; забруднення та зміна клімату. Іспанія – це країна середземноморського басейну – це не Великобританія чи Німеччина – і опустелювання є дуже серйозною проблемою для нашої країни, не в останню чергу тому, що вона дуже залежить від туризму. Відвідування пустелі не настільки привабливе, як відвідування Коста-дель-Соль", — сказав він.

Міністр також звернув увагу на нещодавнє дослідження, де вказано, що 20 тваринницьких компаній Іспанії викидають більше парникових газів, ніж Німеччина, Великобританія чи Франція.

Середній іспанець з'їдає більше одного кілограма м'яса на тиждень, хоча харчове агентство країни рекомендує людям їсти від 200 до 500 грамів. Іспанія споживає більше м'яса, ніж будь-яка інша країна ЄС, тут забивають 70 мільйонів свиней, корів, овець, кіз, коней, і птахів. Щороку виробляють понад 7,6 млн тонн м’яса.

Як повідомляв портал "Коментарі", харчові продукти з комах і рослин можуть виробляти у Росії. Там урядовцям пропонують створити умови для виробників альтернативної їжі. Представники Російського союзу промисловців і підприємців розробили план щодо розвитку ринку сільськогосподарських і харчових технологій. До плану включено виробництво альтернативних харчі з білків рослин і комах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини