Головна Новини Світ Росія Продукти харчування з комах та рослин: у Росії пропонують виробляти альтернативну їжу
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти харчування з комах та рослин: у Росії пропонують виробляти альтернативну їжу

У Росії розвиватиметься виробництво рослинного молока та м'яса, та альтернативних продуктів з білків комах

9 грудня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Представники Російського союзу промисловців і підприємців розробили план щодо розвитку ринку сільськогосподарських і харчових технологій. До плану включено виробництво альтернативних продуктів харчування з білків рослин і комах. Про це пише Інтерфакс.

Продукти харчування з комах та рослин: у Росії пропонують виробляти альтернативну їжу

У Росії розвивається виробництво рослинного молока та м'яса, фото з відкритих джерел

Держава має надати пільги та кредитування для тих підприємств, які будуть виготовляти альтернативні продукти. Крім того, уряд має спростити процедуру сертифікації для таких альтернативних продуктів.

До законів буде внесено поняття альтернативних продуктів. Для їх виробництва будуть запроваджені стандарти виробництва, маркування та продажу, якщо уряд підтримає ініціативу бізнесменів.

У харчовій промисловості Росії треба використовувати передові технології та налагодити глибоку переробку рослинної сировини, запровадити виробництва альтернативної їжі для громадян, впевнені в союзі. Завдяки цьому автори змін прагнуть привернути увагу інвесторів до харчової промисловості та зменшити її негативний вплив на екологію.

За словами Сергія Іванова, виконавчого директора групи компаній "Ефко", засновника проекту "Їжа майбутнього", світовий ринок м'яса становить 300 млн тонн. За прогнозами, через 10 років виросте ринок рослинного м'яса до 100 млн тонн.

Крім того, в Росії зріс попит на рослинне молоко та м'ясо на 20% за 2021 рік. Олексій Іванов координатор проекту з просування продуктів рослинного походження "Їмо краще" переконаний, що попит збільшуватиметься з кожним роком.

Як повідомляв портал "Коментарі", в російській колонії сталася пожежа. Потерпілих п'ятеро, одна людина загинула. В поліції розглядають кілька версій інциденту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини