Головна Новини Світ ЄС В Латвії затримали двох осіб, що мають зв'язки з російською розвідкою
commentss НОВИНИ Всі новини

В Латвії затримали двох осіб, що мають зв'язки з російською розвідкою

Слідство в справах про шпигунство та зв'язки з розвідкою Росії веде прокуратура Латвії

11 січня 2022, 18:15
Поділіться публікацією:

30 грудня 2021 року в Латвії затримали двох осіб, що пов'язані з російською військовою розвідкою. Працівники служби безпеки затримали підозрюваних. Про це повідомляє LETA.

В Латвії затримали двох осіб, що мають зв'язки з російською розвідкою

Затримання підозрюваних у шпигунстві, фото з відкритих джерел

Двом чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В кримінальних справах проводиться розслідування. Відомо, що підозрювані довгий час співпрацювали з російською військовою розвідкою. Підозрювані передавали секретну інформацію про сектор національної оборони своїм кураторам з Росії.

Також розвідка Латвії дізналася, що затримані зустрічалися з представниками російської військової розвідки на території РФ. Як відомо з матеріалів слідства, підозрюваний використовував колег, отримуючи від них інформацію, яку потім передавав росіянам.

Іноземців цікавили дані про бойові можливості, процедури, плани та підготовку Національних збройних сил, оборони, військові закупівлі, діяльність бойової групи НАТО в Латвії.

В результаті проведених процесуальних дій слідчі отримали значну кількість доказів, серед них документи та носії даних. Доказова база достатня, щоб висунути підозру в шпигунській діяльності.

За матеріалами другої кримінальної справи, підозрюваний надавав російській військовій розвідці інформацію, що стосується військових інтересів Росії.

Як повідомляв портал "Коментарі", в США ув'язнили росіян за масштабну хакерську операцію. Російський бізнесмен з групою хакерів заробив мільйони на інсайдерській торгівлі. Прокуратура звинуватила їх у торгівлі звітами про корпоративні прибутки, отриманими шляхом злому комп’ютерних систем двох постачальників, які допомагають компаніям подавати квартальні та річні звіти до Комісії з цінних паперів і бірж США.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини