Головна Новини Світ ЄС В Орбана з'явився серйозний конкурент: хто в Угорщині може стати новим лідером
commentss НОВИНИ Всі новини

В Орбана з'явився серйозний конкурент: хто в Угорщині може стати новим лідером

Партія TISZA політичного новачка Петера Мадяра набирає ваги в Угорщині

10 червня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

В Угорщині під час виборів до Європейського парламенту правляча партія прем'єр-міністра Віктора Орбана втратила позиції. У країні може з'явитись новий політик, який має намір кинути виклик тривалому домінуванню нинішнього глави уряду. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

В Орбана з'явився серйозний конкурент: хто в Угорщині може стати новим лідером

Петер Мадьяр. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що згідно з попередніми результатами після підрахунку майже половини голосів, партія Орбана "Фідес" була на шляху до 44% голосів. Друге місце посіла партія TISZA політичного новачка Петера Мадяра із 31%.

Глава угорського уряду намагався обмежити наслідки найгіршого політичного скандалу його партії, що призвів до відставки президента країни та головного кандидата від "Фідес" до Європейської асамблеї на початку цього року, а також невдоволення ситуацією в економіці.

Але найбільшим переможцем виборів став Мадяр, – юрист, колишній дипломат та керівник державної компанії, – який зараз становить найбільшу загрозу для 14-річного правління Орбана. Результат голосування дозволяє йому претендувати на мантію Орбана на парламентських виборах 2026 року.

Мадяр зареєстрував свою партію TISZA для участі у виборах в останню хвилину. Під час бурхливої кампанії по всій Угорщині він організував наймасштабніші антиурядові протести після повернення Орбана до влади у 2010 році. Він затьмарив слабку та фрагментовану опозицію, зосередивши увагу на корупції та використовуючи скандали правлячої партії.

Орбан мобілізував своїх виборців, представивши вибори до Європарламенту як вибір між війною та миром у тіні російського вторгнення в Україну. Лідер націоналістів зображував себе як того, хто запобігає сповзанню Угорщини до конфлікту своїми суперечливими спробами зупинити чи сповільнити західну допомогу Києву.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Макрон розпустив парламент Франції: що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини