Головна Новини Світ ЄС В Угорщині нахамили ЄС і сказали, чи будуть далі вести з РФ діалог про мир в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині нахамили ЄС і сказали, чи будуть далі вести з РФ діалог про мир в Україні

Орбан і надалі спілкуватиметься з РФ заради миру в Україні, заявив у коментарі EFE Янош Бока

10 липня 2024, 17:35
Поділіться публікацією:

Як заявив міністр Угорщини у справах ЄС Янош Бока, країни Євросоюзу не зможуть змусити Будапешт змінити позицію щодо необхідності налагодження діалогу з Росією для врегулювання "української кризи".

В Угорщині нахамили ЄС і сказали, чи будуть далі вести з РФ діалог про мир в Україні

Орбан і Путін

"Я не думаю, що вони можуть сказати щось, що могло б змінити мою думку щодо важливості збереження відкритих дипломатичних каналів з Росією", — сказав він.

Більше того, він заявив, що якби Євросоюз підтримував діалог із Москвою, це дозволило б ЄС "грати активну роль" у вирішенні конфлікту в Україні.

"Позиція Угорщини полягає в тому, що якщо є шанс, що це може призвести до якнайшвидшого врегулювання конфлікту між Росією та Україною та порятунку людських життів, то прем'єр-міністр Угорщини має взяти на себе таку політичну відповідальність", — додав Бока.

Джерела EFE зазначають, що якби Орбан заздалегідь повідомив представників країн ЄС та голову Євроради про плани відвідати Москву, "Мішель наполегливо б порадив йому відмовитися від візиту". Як сказав Бока, Орбан "з технічних причин" не зміг наперед поінформувати європейських лідерів про плани відвідати Москву.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Орбан сам себе призначив переговорником і зайнявся "човниковою дипломатією". Зокрема, він відвідав Київ, Москву, Пекін і вирушив до Штатів. Скрізь він говорив, що треба припиняти бойові дії. Наприклад, у Києві він заявив про те, що треба припинити стріляти, щоб наблизити мирні переговори з РФ. Президент Володимир Зеленський відкинув ці пропозиції. Не погодився на них і диктатор Путін.

При цьому Орбан закликає до миру з РФ навіть після жахливого удару Кремля по дитячій лікарні "Охматдит".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини