Головна Новини Світ ЄС В Угорщині назвали причину, чому й надалі блокуватимуть участь України у засіданнях НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині назвали причину, чому й надалі блокуватимуть участь України у засіданнях НАТО

Будапешт продовжує виставляти свої претензії на українське Закарпаття

30 листопада 2022, 07:20 comments2425
Поділіться публікацією:

Угорщина не має наміру переглядати рішення щодо блокування участі представників України у засіданнях Комітету Україна – НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook-сторінку міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто.

В Угорщині назвали причину, чому й надалі блокуватимуть участь України у засіданнях НАТО

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

Сійярто підтвердив, що Будапешт і надалі блокуватиме участь Києва в офіційних засіданнях Комітету Україна – НАТО. Причиною міністр назвав те, що Україна досі не може вирішити питання про права угорської меншини на Закарпатті, яке назріло давно.

"У нашій позиції немає нічого нового чи дивного. Ми роками давали зрозуміти, що поки Україна не поверне права угорців Закарпаття, ми не погодимося на скликання цього органу. Ми не порушували це питання з початку війни і не маємо наміру робити це зараз. Будемо сподіватися, що мир настане якнайшвидше, і тоді це питання можна буде обговорювати знову", — констатував Сійярто.

При цьому угорський дипломат згадав у своєму повідомленні статтю Financial Times та назвав її "сенсаційною". У матеріалі видання йшлося, що саме Угорщина завадила скликання офіційного засідання комітету Україна – НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" – використовує Україну як заручницю: у МЗС України відреагували на нову "підніжку" Угорщини блокуванням участі українських дипломатів у засіданні країн-членів НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – де Росія – там розруха: про що говорить заява Зеленського – який прогноз війни в Україні. Експерти детально розібралися в ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю намету порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

30 листопада 2022, 13:31

Вот таких тварей угорских нужно стрелять без разбора!!! Что бы Угорцов с землей сравняли!!!

иван

30 листопада 2022, 10:15

Венгрия - суверенная страна


Новини