Головна Новини Світ ЄС В Угорщині похвалили українців за хоробрість, розповівши, хто заважає закінчити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині похвалили українців за хоробрість, розповівши, хто заважає закінчити війну

Міністр оборони Угорщини несподівано похвалив "героїчну та хоробру боротьбу українців"

3 серпня 2024, 08:00 comments2486
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький заявив, що з великою повагою ставиться до "героїчної та хороброї боротьби українців", і принагідно звинуватив Захід у "активізації" війни. Як інформує портал "Коментарі", про це Шалай-Бобровницький заявив на фестивалі в місті Естергом у північній Угорщині, повідомляє Telex.

В Угорщині похвалили українців за хоробрість, розповівши, хто заважає закінчити війну

Міністр оборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький. Фото: із відкритих джерел

Під час свого виступу, де йшлося переважно про стан угорських Збройних сил та майбутнє війни, Шалай-Бобровницький зробив кілька зауважень і про війну в Україні.

"Як солдатів, я з надзвичайною повагою ставлюся до героїчної та хороброї боротьби українців, але зусилля щодо мирних переговорів показують, що війна дедалі ближче до кінця", – сказав глава Міноборони Угорщини.

Угорський міністр оборони не пояснив, про які "зусилля" говорив і чому він вважає, що повномасштабна війна в Україні "все ближче до кінця".

Він також звинуватив Захід у "активізації" війни замість її "стримування", що допомогло Росії побудувати військову промисловість, яка забезпечить необхідний рівень боєприпасів, живої сили та танків.

Натомість Україна, вважає Шалай-Бобровницький, вичерпує свої ресурси та потребує фінансової підтримки Заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина повідомила країни-члени Європейського Союзу про завершення своєї "миротворчої місії" про війну в Україні, повідомляє El Pais, посилаючись на дипломатичні джерела.

За інформацією видання, відповідну ноту направив угорський міністр із європейських справ Янош Бока. Однак у столицях ЄС сумніваються у справжності цієї заяви, вважаючи, що прем'єр-міністр Віктор Орбан може відновити цю ініціативу, коли йому це буде вигідно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини