Головна Новини Світ ЄС В Угорщині проведуть референдум щодо України: яке питання виставлено на голосування
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині проведуть референдум щодо України: яке питання виставлено на голосування

Уряд Віктора Орбана поставить на народне голосування питання про вступ України до Європейського Союзу.

13 листопада 2023, 10:15 comments1623
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Державний секретар Угорщини Томаш Менцер оголосив, що в країні будуть проведені національні консультації (референдум). Одне з питань стосуватиметься того, чи підтримують угорці вступ України до ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Alfahir.

В Угорщині проведуть референдум щодо України: яке питання виставлено на голосування

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Питання, яке буде виставлено на референдум в Угорщині звучить так: "Чи згодні ви, що місце України в Європейському Союзі?".

Видання Alfahir наголошує, під час національних консультацій проти України буде спрямовано багато "фальшивих" тверджень. Наприклад одразу після оголошення про референдум Томаш Менцер заявив, що прийняття воюючої України до ЄС призведе нібито до того, що війна буде "внесена у союз", а значна частина коштів від Європейського Союзу піде в Україну.

Крім того, Менцер розповідає, що нібито ЄС не виділяє гроші Угорщині, а натомість їх отримує Україна. Однак, ЄС насправді заморозив кошти для Угорщини через порушення демократії та верховенства права в країні. А видання Alfahir вказує, що гроші ЄС "уряд Орбана краде собі" через кілька компаній та місцевих олігархів. Також уряд Віктора Орбана масово розповсюджує наратив, що в Україні забрали права угорської нацменшини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина вимагає виконати ультиматум, який дозволить Україні приєднатись до ЄС. В Україні відреагували на спробу блокувати вступ України до Європейського Союзу та відповіли на такі закиди Угорщини.

Також "Коментарі" писали, що у ЄС оголосили, на які кроки готовий піти, щоб обійти вето Угорщини на допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини