В Угорщині відреагували на різку критику Польщі через заяви Орбана

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна довго терпіла провокації та лицемірство з боку Польщі.

Польща розкритикувала Угорщину за заяви Віктора Орбана, який звинуватив Варшаву у лицемірстві та купівлі російської нафти. На критику поляків відреагував міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, який вважає, що Польща так реагує, бо "правда в очі коле".

Заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський спростував слова Орбана, що Угорщина веде бізнес з Росією, а також закликав Будапешт вийти з ЄС, якщо країна не подобається бути членом організації. На ці слова відреагував очільник угорського МЗС Петер Сіярто, який вважає, що різка реакція поляків свідчить нібито про правильність слів Орбана.

"Державний секретар закордонних справ Польщі різко відреагував на вчорашній виступ у Беїле-Тушнад. Реакція доводить правду вислову, який каже: правда в очі коле", - сказав Сіярто.

За словами Сіярто, Угорщина "довго терпіла провокації та лицемірство" з боку Польщі, але тепер келих переповнений.

"Поки нинішній польський уряд судить і звинувачує нас за те, що ми імпортуємо нафту з Росії, яка вкрай необхідна для роботи країни, якщо ми добре подивимося на список покупців однієї з найбільших російських компаній, ми точно знайдемо там поляків", - заявив Сіярто.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Польщу у лицемірстві. За словами Орбана, поляки критикують Будапешт за співпрацю з Росією, однак самі купують російську нафту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що угорська критика в бік України та країн ЄС посилилась після того, як Київ припинив транзит російської нафти до Угорщини, яка залежна від російського ресурсу та за понад два роки війни не знайшла альтернатив.

Також "Коментарі" писали про те, що в ЄС вказують, що через Угорщину втратили надію розблокувати гроші на допомогу Україні.