Головна Новини Світ ЄС В Європі кажуть прямо: через одну країну втратили надію на розблокування грошей для України
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі кажуть прямо: через одну країну втратили надію на розблокування грошей для України

Угорщина продовжує блокувати виділення грошей на військову допомогу Україні від ЄС. У Європейському Союзі називають таку поведінку "ганебною".

24 липня 2024, 08:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Високий представник ЄС Жозеп Боррель розкритикував Угорщину, яка блокує виділення грошей для України з Європейського фонду миру. За словами європейського політика, така поведінка Будапешту викликає "сором". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

В Європі кажуть прямо: через одну країну втратили надію на розблокування грошей для України

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто. Фото з відкритих джерел

У Брюсселі пройшла зустріч очільників МЗС країн Європейського Союзу і за їх підсумками не було подолано вето Угорщини, яка блокує допомогу близько року. Через такі дії Будапешту гроші не може отримати не лише Україна, але й країни ЄС, яким мали б виділятись фінанси з Європейського фонду миру за допомогу Україні.

"В тому, що стосується Європейського фонду миру, ви знаєте, я втратив надію, що він може бути розблокований. Вже більше одного року нас просять вчинити тиск, знайти рішення, зробити інші речі… Але у ці дні це сором. Лише сором", — сказав Боррель.

Жозеп Боррель наголосив, що не знає як розв'язувати це питання та оцінив ситуацію, як "ганебну". За його словами більшість країн ЄС підтримують допомогу Україні, однак одна з країн, вважає військову підтримку України "непристойним" рішенням.

Боррель прямо не назвав країну, однак Угорщина раніше блокувала схвалення виділення коштів з Європейського фонду миру на допомогу Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто оголосив ультиматум Україні. За його словами, усі можуть забути про гроші для України від ЄС, якщо Київ не розблокує транзит російської нафти. Зазначимо, що Угорщина не вперше виставляє ультиматуми для України, наприклад, минулого року Будапешт вимагав вилучити ВТБ Банк з "чорного списку". Після того, як Київ пішов на такі поступки, в Угорщині заявили, що таких дій України недостатньо та продовжили блокувати допомогу.

Також "Коментарі" писали про те, що європейські країни замислились про майбутнє Угорщини в ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини